21 Ιανουαρίου 2011

Γονείς, Παιδιά και ...Υπερήρωες

"Είχα απομακρυνθεί σιγά-σιγά με τον γιό μου και τα μαθήματά σας έγιναν αιτία να ξανάρθουμε κοντά!"

"Περάσαμε και τα έμμεσα μηνύματα που θέλαμε!"



Αυτές οι εκμυστηρεύσεις γονέων, δείχνουν ότι τα μαθήματα που έγιναν στη βιβλιοθήκη της Χαριλάου, πέτυχαν το βαθύτερο στόχο τους!


(φωτογραφίες εν ώρα εργασίας)



.

18 Ιανουαρίου 2011

Επιστήμονες -1: "Μάσκα Μωρού"


Οι έγκριτοι επιστήμονες του τμήματος του 2ου Κύκλου Mαθημάτων, μετά από σοβαρή σκέψη, αποφάσισαν να βοηθήσουν τις νέες μητέρες, ώστε να διευκολύνουν τη ζωή τους και να βάλουν κι αυτοί ένα λιθαράκι στον τομέα της υπογεννητικότητας.





Ιδού τα επιτεύγματά τους:

Ο λαμπρός επιστήμονας Χρήστος Φον Μ., εμπνεύστηκε την καταπληκτική "Μάσκα Μωρού", η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τη γυναικεία μάσκα προσώπου από αγγουράκι. Επίσης, δεν έχει καμία σχέση με τη μάσκα του Ζορό κι ούτε έχει σχέση με τη γνωστή μάσκα αερίων ή άλλες τυχόν μάσκες που κυκλοφορούσαν ως τώρα.

Η φανταστική αυτή μάσκα, φτιαγμένη από αντιαλλεργικά και αντιτοξικά υλικά, είναι εξαιρετικά απαλή - από επιλεγμένα υλικά που δεν πληγώνουν το ευαίσθητο δερματάκι των μωρών.
Τοποθετείται στο πρόσωπο του μωρού σας μόλις αρχίζει να λέει τα ακατάληπτα: "αγκού, ααα... μπε μπου μπα ντε ντα…" κ.λπ. και τα μεταφράζει αυτόματα, π.χ. σε: "χι-χι, τι ωραίο χρώμα που έχει το ταβάνι…", ώστε να καταλαβαίνετε -αμέσως και χωρίς κόπο- τι λέει το καμάρι σας.

Κάνει θαύματα σε μωρά που γκρινιάζουν ή κλαίνε, μια και οι μαμάδες (τοποθετώντας απλώς την εκπληκτική "Μάσκα Μωρού" στο προσωπάκι τους), μαθαίνουν έγκαιρα αν το μωρό τους πεινάει, τα 'χει κάνει πάνω του, ζεσταίνεται, δεν του αρέσει το πρόγραμμα της τηλεόρασης και άλλες τέτοιες, πολύτιμες, πληροφορίες.


Η "Μάσκα Μωρού" θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά
σε ροζ και γαλάζιο χρώμα.




(Μην ξεχάσετε να ζητήσετε να δείτε και τα ειδικά εξαρτήματα-γκάτζετ που προστίθενται στη μάσκα, ώστε να μεταφράζουν τα ακατάληπτα του μωρού σας και σε άλλες γλώσσες.)



.

Επιστήμονες -2: "Μουσικολικνιστό Κρεβάτι"

Η διακεκριμένη επιστήμονας Ειρήνη Κ., μετά από ακατάβλητες έρευνες, ανακάλυψε το "Μουσικολικνιστό Κρεβάτι" για μωρά.

Λειτουργεί με μπαταρία (αυτοκινήτου-για μεγαλύτερη διάρκεια) και έχει
διακόπτη ανοίγματος-κλεισίματος.

Όταν πατήσετε το διακόπτη, το κρεβατάκι θα αρχίσει να παίζει μια γλυκιά μουσική που θα νανουρίζει το μωρό σας, ενώ παράλληλα θα αρχίσει να λικνίζεται ευχάριστα πέρα-δώθε για να το αποκοιμίσει.

Σταματάει από μόνο του όταν τελειώσει η μπαταρία ή όταν το επιλέξετε εσείς πατώντας ξανά το διακόπτη. Προσφέρεται σε διάφορα μεγέθη* και χρώματα.





*Προσοχή:
Προς το παρόν διατίθεται
μόνο
για μωρά.


Ακατάλληλο για ενηλίκους!



.

Επιστήμονες -3: "Κρεβάτι Μπέιμπι-Σίτερ"

Οι διαπρεπείς επιστήμονες: Λάζαρος Μ. και Σοφία Σ., αν και επένδυσαν πολύτιμες ώρες εργασίας σε ανεξάρτητες μελέτες, τελικά κατέληξαν σχεδόν στην ίδια ανακάλυψη.
Στο μοναδικό:

"Κρεβάτι Μπέιμπι-Σίτερ"!

Ο Λάζαρος τόνισε ότι είναι ένα κρεβάτι που πάντα ταΐζει, καθαρίζει και νανουρίζει το μωρό, ενώ η Σοφία του πρόσθεσε ειδικά κουμπιά επιλογών διατροφής όπως: ΓΑΛΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΦΑΓΗΤΟ κ.λπ. ώστε το μωρό να ταΐζεται αυτόματα με ό,τι τραβάει η όρεξή του.

Το μοναδικό αυτό κρεβάτι είναι πολύτιμο βοήθημα σε κάθε νέα μητέρα, αρκεί να προσέξει τις παρενέργειες, όπως μας τις περιέγραψε και επεσήμανε τους κινδύνους τους, ο ειδικός επί του θέματος Λάζαρος Μ:
"Το μωρό θα αγαπήσει πολύ το "Κρεβάτι Μπέιμπι-Σίτερ" και δε θα σας καταδέχεται ως γονιό."

Το σημαντικό μήνυμα που δίνει στις μητέρες και γενικότερα στους γονείς, ο εξαίρετος αυτός επιστήμονας, είναι ότι πρέπει να ασχολούνται προσωπικά με τη φροντίδα του μωρού τους (και γενικότερα των παιδιών τους), επειδή αυτή η άμεση επαφή ευνοεί τη δημιουργία άρρηκτων ψυχολογικών δεσμών μεταξύ τους.



Με λίγα λόγια, μας επισημαίνει έντεχνα, ότι τα παιδιά, εκτός από φροντίδα (που μπορεί να την προσφέρει άμεσα και ένα ...απλό "Κρεβάτι Μπέιμπι-Σίτερ"), χρειάζονται και ΑΓΑΠΗ.




Επιστήμονες -4: "Παιχνίδι Κάμερα

Την εφεύρεση της κορυφαίας επιστήμονος: Έλενας Σ. για το "Παιχνίδι Κάμερα" την παραθέτω αυτούσια, όπως ακριβώς τη συνέλαβε το λαμπρό μυαλό της:







Επιστήμονες -5: "Μετατροπέας Ήχου Μωρών" & "Βραχιόλι GPS"

Θα κλείσουμε τις ανακαλύψεις των επιστημόνων μας και την συμβολή τους στη διευκόλυνση των μαμάδων, με 2 τελευταίες Εφευρέσεις:



Ο αξιέπαινος επιστήμων: Τάσος Π. μετεξέλιξε τη "Μάσκα Μωρού" και εισηγήθηκε τον "Μετατροπέα Ήχου Μωρών".

Ο Μετατροπέας είναι μια συσκευή που τοποθετείται οπουδήποτε στο χώρο που βρίσκεται το μωρό σας. Συλλαμβάνει τους ακατάληπτους ήχους που βγάζει το σπλάχνο σας και τους μετατρέπει σε λέξεις π.χ. "τώρα θα δεις παλιοκουδουνίστρα που μου πήρες τα αυτιά…"

(όρα και Επιστήμονες-1).

Επιπλέον, έχει ενσωματωμένο ραδιόφωνο και τηλεόραση, είτε για να ακούτε και να βλέπετε εσείς, είτε για να αφήνετε το μωρό σας να αποβλακώνεται και να μένει ήσυχο καθώς είστε απασχολημένη και κάνετε άλλες δουλειές.

Πλεονέκτημα: Ο προηγμένος "Μετατροπέας Ήχου Μωρών", έχει ήδη ενσωματωμένες 100 γλώσσες.








Η καταξιωμένη επιστημονική συνεργάτης μας: Κατερίνα Ι. ανακάλυψε το "Βραχιόλι GPS". Το φοράτε στον καρπό του μωρού σας και ξέρετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται.

Για να το περιγράψουμε επακριβώς με τα λόγια της επιστήμονος:

"Ειδικό , μαλακό, δε βγαίνει (εκτός αν το βγάλετε εσείς), αντιαλλεργικό, αποστειρωμένο. Διαθέτει και εξάρτημα για να σας λέει πού βρίσκεται ακριβώς."

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός. Ας πούμε ότι το σκανταλιάρικό σας κρύφτηκε κάπου, όπως συνηθίζουν οι μπόμπιρες ή επειδή ήρθε η ώρα της φρουτόκρεμας που απεχθάνεται.

Παίρνοντας στα χέρια σας τη συσκευή και θέτοντάς την σε λειτουργία, σας οδηγεί αυτόματα: "Δυο βήματα αριστερά, ένα βήμα εμπρός κλπ", μέχρι να σας κατευθύνει ακριβώς στο κρησφύγετο του μπόμπιρα και να του κάνετε: "Τσσααααα..., μάντεψε ποιος ήρθε!"






Τ Ε Λ Ο Σ






14 Ιανουαρίου 2011

Ένα ...κλάμα χίλιες λέξεις


Τα μικρά παιδιά είναι απρόβλεπτα!

Καμιά φορά, αναρωτιέμαι μήπως τα μαθήματα γίνονται κουραστικά γι αυτά και τα παρακολουθούν από αγγαρεία επειδή θέλουν να τα φέρνουν οι γονείς τους.

Η αυθόρμητη αντίδραση ενός μικρού μαθητή όμως, μου έδειξε ότι ο σκοπός των μαθημάτων έχει πετύχει κι ότι πραγματικά τα παιδιά μαθαίνουν ενώ διασκεδάζουν, περνούν ευχάριστα και απολαμβάνουν αυτό που κάνουμε.


Λόγω εορτών (και κάποιας κακής συνεννόησης), στο προηγούμενο μάθημα ήρθαν λιγότερα από τα μισά παιδιά. Περιμένοντας τα υπόλοιπα, απασχόλησα λιγάκι όσα παιδιά ήρθαν παίζοντας αυτοσχέδια παιχνίδια με ό,τι υλικά είχαμε πρόχειρα.

Μετά από ένα εύλογο διάστημα αναμονής, αποφασίσαμε να αναβληθεί το μάθημα. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι είχε γίνει, αλλά όταν πλησίασα ένα παιδάκι που ξέσπασε σε κλάματα, έμαθα ότι θύμωσε με τη μητέρα του επειδή δε θα γινόταν το μάθημα. Όσο κι αν προσπαθούσαμε να το καθησυχάσουμε εκείνο δε σταματούσε, ενώ είχε πάρει εκείνη τη χαρακτηριστική κλαμένη αδικημένη φατσούλα, κρατώντας μούτρα στη μητέρα του.

Ε, ό,τι άλλο κι αν πω είναι περιττό!


.