14 Φεβρουαρίου 2011

Αχ, αυτοί οι Εφευρέτες!


Χάλασε ο καιρός;
Α, μη σκάτε!
Οι Επιστήμονες και οι Εφευρέτες του Εργαστηρίου μας έχουν έτοιμες λύσεις για όλα!

Σας παρουσιάζω τις νέες τους ανακαλύψεις:

Λάζαρος: Προστατευτική ομπρέλα από τις αστραπές όταν είσαι στη θάλασσα και βρέχει. Χωρίς χερούλι, στερεώνεται στο κεφάλι σας.

Χρήστος: Ενεργειακή Ασπίδα. Πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια ακτίνα λέιζερ, σε περικυκλώνει και σε προστατεύει από κρύο, ζέστη, βροχή και αέρα.

Κατερίνα: Ειδικό εξάρτημα. Το βάζετε στο κεφάλι σας και βγάζει τόσο αέρα ώστε να κρατάει μία ομπρέλα 10 cm πάνω από το κεφάλι σας, όταν δεν μπορείτε να κρατάτε μια κανονική ομπρέλα (π.χ. όταν τα χέρια σας είναι γεμάτα με σακούλες και ψώνια).

Σοφία: Παπούτσια παντός καιρού με διακόπτες. Πατάς έναν διακόπτη και τα παπούτσια προσαρμόζονται ανάλογα στις καιρικές συνθήκες (π.χ. μετατρέπονται σε παγοπέδιλα, γαλότσες κλπ). Περιέχουν φτερά (π.χ. σε περίπτωση σεισμού να σε σηκώσουν στον αέρα) και αυτόματη ομπρέλα.

Έλενα: Προστατευτικό τζάμι αέρος (με ειδική λαβή για να το κρατάς). Το κουβαλάς όπου θέλεις κι όταν φυσάει αέρας το τοποθετείς προς την κατεύθυνση που έρχεται κι έτσι δε χαλάς το μαλλί σου.

Ειρήνη: Ποδήλατο με ενσωματωμένη ομπρέλα στο τιμόνι του για τον ήλιο και τη βροχή.



Υ.Γ.

Τα σκίτσα των καταπληκτικών αυτών Επιστημόνων μας, που απεικονίζουν επακριβώς τις εφευρέσεις τους, για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας, δε θα δημοσιευτούν.


Υ.Γ. 2

Άντε καλά! Μετά από επίμονες παρακλήσεις πολλών κυριών που βγαίνουν φρεσκοχτενισμένες από τα κομμωτήρια, δημοσιεύουμε το σκιτσάκι της επιστήμονος Έλενας για τον τρόπο εφαρμογής της εφεύρεσης: